Doolhof Bezwaarschrifthulp

Gegronde redenen voor bezwaar tegen omgevingsvergunning

Het is natuurlijk handig om van tevoren te weten of je gegronde redenen hebt voor het bezwaar tegen een omgevingsvergunning. Of in ieder geval gegronde redenen in de ogen van de rechtbank of gemeente. Anders kan het zijn dat u veel tijd steekt in het indienen van bezwaar terwijl dit nooit goedgekeurd zal worden door de rechtbank. Om te weten te komen of u gegronde redenen heeft voor bezwaar kunt u het beste in overleg gaan met een juridisch specialist.

Advies van Rechtspraktijk A. Bil

Bij mij kunt u terecht voor advies rondom de redenen van bezwaar tegen een omgevingsvergunning of bouwplan. Door middel van een analyse en gratis telefonische toelichting kan ik voor u uitzoeken of de redenen die u noemt gegrond zijn of niet. Zo weet u in ieder geval of het zin heeft om bezwaar te maken en of u kans heeft om de zaak te winnen. Want zonder rechtsgeldige redenen wordt het moeilijk om een situatie te veranderen, ook niet met de hulp van een juridisch specialist. Richtlijnen vanuit het Nederlands handboek kunnen hier soms onduidelijk en tegenstrijdig in zijn.

Heb ik gegronde redenen voor bezwaar tegen een omgevingsvergunning?

Dit is de eerste vraag die u dient te stellen wanneer u van plan bent bezwaar in te dienen tegen een omgevingsvergunning. Uiteraard kan ik u helpen dit uit te zoeken. Wanneer u ervoor kiest om mij in te zetten voor dit vraagstuk, kunt u gebruik maken van uw rechtsbijstandverzekering voor mijn diensten. U maakt dan wel voorafgaand afspraken met hen over welk gedeelte van de proceskosten gedekt zal worden. Naast het uitzoeken of uw redenen gegrond zijn kan ik ook het bezwaarschrift voor u opstellen.

Wees op tijd met het indienen van bezwaar

Wanneer u met gegronde redenen bezwaar wilt indienen tegen een omgevingsvergunning moet u er wel op letten dat u dit op tijd doet. Bezwaar maken moet namelijk binnen zes weken gebeuren, anders wordt het niet meer in behandeling genomen door de gemeente. Wanneer u snel moet zijn met het indienen van een bezwaarschrift, kunt u gebruikmaken van het voorbeeld bezwaarschrift op de website. Later kan het bezwaarschrift dan nog door een juridisch specialist worden gemotiveerd.