Uw omgevingsvergunning is afgewezen

Als uw omgevingsvergunning wordt afgewezen, kan het zijn dat er alternatieven mogelijk zijn. Of zelfs dat de gemeente eigenlijk geen gegronde redenen heeft om de vergunning af te wijzen. Hierdoor zou het alsnog kunnen dat u uw bouwplannen kunt realiseren, maar wellicht op een andere manier. Wanneer u dat wilt weten, kan ik dat voor u uitzoeken.

Wijkt uw bouwplan af van het bestemmingsplan?

Het kan zijn dat de bouwplannen die u heeft voor uw perceel afwijken van het bestemmingsplan dat vanuit de gemeente is opgesteld. Dat betekent echter niet dat de plannen volledig onmogelijk zijn om te realiseren. Soms zijn er slechts kleine aanpassingen nodig om aan het bestemmingsplan te voldoen. In sommige gevallen kan het bestemmingsplan aangepast worden. Al zit daar weer wel een wettelijke procedure achter. Het inschakelen van een juridisch specialist is dan ook aan te raden in een dergelijke situatie.

Wat te doen wanneer een omgevingsvergunning wordt afgewezen?

Het is verstandig om een onderzoek in te stellen wanneer er door de gemeente een omgevingsvergunning wordt afgewezen. Zo kunt u een duidelijk beeld krijgen van de reden dat de vergunning is afgewezen en de eventuele andere mogelijkheden die er nog kunnen zijn. Als ervaren juridisch specialist omgevingsrecht kan ik dit onderzoek voor u uitvoeren en vaststellen of uw omgevingsvergunning terecht is afgewezen en of uw bouwplannen eventueel met wijzigingen wel door zouden kunnen gaan.

Gratis intake

Voordat u definitief besluit wel of geen gebruik te maken van mijn diensten, kunt u bij Rechtspraktijk A. Bil een gratis intake doen. Deze intake houdt in dat ik uw situatie en hulpvraag analyseer en u in een telefoongesprek meer toelichting geef op mijn analyse. Mocht u vervolgens graag ondersteuning hebben bij juridische acties die ondernomen moeten worden, dan kunt u mij hiervoor inschakelen om totaal ontzorgd te worden. U kunt ook van mijn diensten gebruik maken op grond van een rechtsbijstandverzekering, mocht u hierover beschikken. Bent u geïnteresseerd in de gratis intake? Neem dan gerust contact op met de Rechstpraktijk via de mail, telefoon, of het contactformulier op de website.